El meu lloc és i serà als carrers de la Vila

Article publicat a l’Eco de Sitges.

Començaré aquest article d’una manera poc habitual, presentant-me. Sóc en Ricard Vicente i Arnau, candidat a l’alcaldia per Sitges en Positiu, el projecte municipalista que ha unit al PSC, ICV-EUiA i persones independents del nostre teixit social i associatiu. Començo dient qui sóc perquè de vegades oblidem els detalls més obvis que, a més a més, solen ser els més importants.

Article Eco RicardJa que la meva intenció és posar-me al capdavant de nostre Ajuntament, vull que com a mínim els sitgetans i sitgetanes sàpiguen qui sóc. Molts ja em coneixereu, perquè participo a gairebé tot el que es mou a la Vila, i la política és ara una nova manera d’implicar-me per Sitges. Jo no sóc polític, ni ho vull ser. Faig política. Perquè crec que és una eina útil i necessària que determina molts aspectes del nostre dia a dia i perquè estic cansat que se’n malparli d’ella. La meva actitud no és quedar-me de braços creuats esperant que les coses canviïn, sinó posar-me a treballar perquè succeeixin.

Per això encapçalo un projecte polític, per millorar allò que no m’agrada. Porto un any definint-lo: escoltant moltíssima gent, sortint al carrer, exercint i exigint el debat municipal en actes de proximitat, posicionant-me… Amb tot, el que pretenc és conèixer de primera mà la realitat, fer pedagogia política i representar tan bé com pugui la pluralitat de la societat sitgetana.

Sóc una persona de carn i ossos, vulnerable, però valenta. Crec que a Sitges li cal un Govern amb iniciativa, criteri i lideratge. Cal un nou tarannà polític: més proper, més humà i més dialogant. Sitges en Positiu (PSC + ICV-EUiA + independents) és precisament això: la suma de moltes persones valentes, treballadores i amb il·lusió que volem canviar la nostra Vila.

Estic molt orgullós de la pluralitat del meu equip, de la seva capacitat i del positivisme real que emana. El nostre objectiu és recuperar les polítiques socials i que les persones tornin a ser l’autèntica prioritat. Volem invertir en el dia a dia de la Vila: que estigui neta, cuidada, que sigui accessible, que hi hagi una bona convivència… Volem fer de l’Ajuntament una eina útil i eficaç, posant en valor el seu gran motor, que són els treballadors municipals. I, finalment, volem definir clarament cap a on anem, què volem ser el dia de demà. Per això la nostra intenció és potenciar tot allò que ens fa grans: les nostres idees, el nostre talent, la nostra cultura, la nostra creativitat, el nostre atractiu turístic…

Fa uns dies, en relació als incidents de l’últim ple municipal, li van preguntar a l’actual alcalde, Miquel Forns, per què no havia intentat dialogar amb els treballadors que es manifestaven. La seva resposta va ser: “El meu lloc en aquell moment era la Presidència del Ple”. Tot i que respecto i defenso el valor d’un Ple i la seva importància, mai hagués actuat com ell ho va fer. Per una simple raó: crec que el meu lloc és i ha de ser sempre al carrer, al costat de les persones. És la meva manera d’entendre la política. La democràcia no és cap concepte abstracte que s’hagi de defensar des d’un despatx, sinó un dret que pertany a tota la ciutadania. Un alcalde és un ciutadà més que ha de mantenir els peus a terra i escoltar tothom.

El meu gran repte, el meu gran somni si arribo a l’alcaldia, és despertar tota l’autenticitat de Sitges. Perquè som una Vila autèntica, plena d’energia i amb empenta. I la nostra política també ha de ser així. Per això em nego a renunciar a qui sóc per convertir-me en un alcalde de despatx. Vull encapçalar l’Ajuntament per convertir-lo en una Institució ben propera, que tots sentim nostra.

Tot és qüestió de l’actitud que adoptem i de la nostra capacitat d’imaginació i de treball. Si som capaços de somniar una Vila millor, tenim la responsabilitat de fer-la realitat. Per això he decidit arremangar-me, però jo sol no puc. Ni tampoc vull. No tindria cap sentit. Sitges en Positiu (PSC + ICV-EUiA + independents) és la suma de molts somnis, però necessitem també la teva ajuda.

Quin tarannà vols per a Sitges? Com te l’imagines el dia a demà? Quin tipus de persona voldries al capdavant del nostre Ajuntament? Totes aquestes respostes depenen de tu, perquè la política és cosa de tots. La força del nostre Ajuntament i el demà de Sitges dependran d’allò que fem ara. El 24 de maig no et quedis a casa. Decideix el teu futur. Fes-ho per tu. Fes-ho per Sitges.

Ricard

 

 

Ricard Vicente i Arnau

Candidat a l’alcaldia – Sitges en Positiu (PSC + ICV-EUiA + independents)

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat