LA CONFIANÇA NO ES DEMANA, ES GUANYA.

Al Ple municipal del passat 26 d’octubre es va tornar a constatar que l’actual Govern té serioses dificultats d’orientació. Segueix sense rumb i no s’entén cap a on navega. No només perquè els problemes li fan cua – l’estat de la neteja, l’enorme pressió fiscal a la ciutadania, el pas sota la via, la tramitació de les beques per llibres o material escolar…-, sinó perquè, constantment se’n creen de nous.

 

La gestió del Consorci del Club Natació Sitges o el tancament de l’Agència de Turisme en són uns exemples clars . A més, sorprenentment (i sembla que això serà de manera sistemàtica), la CUP ha tornat a donar suport al Govern en aspectes claus. El vot a favor de la CUP ha estat decisiu per a que la dissolució del Consorci del Club Natació i de l’Agència de Turisme esdevinguin una realitat. Sense abans conèixer i estudiar quines son les millors alternatives per al poble de Sitges, qui haurà de patir les conseqüències d’aquesta decisió política…es decideix desvincular-se de l’entitat.

 

Analitzem-ho punt a punt:
- Fa mesos (fins i tot anys) que són conscients de la problemàtica del Consorci del Club Natació Sitges. Creiem que esperar fins l’últim moment per posar aquest tema tan sensible sobre taula és d’una irresponsabilitat absoluta. Això no és un tema qualsevol , hi ha en joc més de 1500 socis i una vintena de treballadors. El Govern, tan rebel en altres qüestions, cedeix ara a les exigències de l’Estat i claudica de manera submisa sense, ni tan sols, intentar lluitar fins al final per aquesta entitat sitgetana amb 80 anys d’història. Al·leguen que s’han demanat informes, que tenen un pla de viabilitat i, de manera totalment demagògica, afirmen que el Club Natació no haurà de tancar. Però el cert és que, de moment, en un mes ,es produirà la dissolució i no hi ha cap informe que expliqui com es durà a terme i quin serà el pla de viabilitat.

 

- Quelcom semblant passa amb l’Agència de Turisme. El Govern proposa un cop de volant i eliminar un ens que afecta un dels puntals de l’economia de Sitges. Si bé és cert que nosaltres estem d’acord en que el funcionament de l’Agència de Turisme es podria millorar, també ho és per a nosaltres que , abans de fer qualsevol pas, s’ha d’estudiar amb cura com afectarà i quin impacte tindrà sobre la marca Sitges. I d’informes? ni un; d’estudis? cap. És una decisió irrevocable fruït d’una voluntat política declarada sense rubor i, sense cap mena de dubte, provocada per la mala relació del senyor Alcalde amb les persones que conformen aquesta entitat. Qui és el President del consell d’administració de l’Agència? Qui ha de ser el màxim responsable del bon rendiment i de la productivitat d’aquesta entitat? L’alcalde. Però per al senyor Forns és més fàcil dissoldre-la, afectant greument a les relacions amb el motor econòmic de Sitges, que encarar la seva responsabilitat que no és altra que fer que funcioni. Un cop més, es prenen decisions unilaterals provocades per interessos personals, sense escoltar més que als adeptes. Això sí, compten amb el suport d’aquells que quan escolten la paraula “municipalització” ja no entenen d’arguments per a votar-hi en contra. Una altra vegada, i sembla que no serà la darrera, el govern troba suport en els mateixos… mal venent un procediment que serà, sens dubte, perjudicial per al turisme de Sitges. Municipalitzar sí, però sempre i quan es millori el servei. I en aquest cas, ho posem en dubte. Aquesta és la nostra postura.

 

- Les ordenances fiscals aprovades no són més que una altra mostra de la manera de fer d’aquest govern. No sabem com aquesta reforma es traduirà en el pressupost, ni tampoc quin model a mig i llarg termini proposen (a dia d’avui, encara no ens han fet arribar cap proposta de pressupost municipal per al 2016 per a què el puguem treballar). Davant la incertesa en la que ens trobem, un cop més Sitges en Positiu no pot votar a favor d’un nou increment a la factura de l’aigua i d’una suposada baixada del IBI que no és tal. Coneixem molt bé els números de l’Ajuntament. Sabem molt bé com acostumen a fer els pressupostos. Ja ho vàrem demostrar al llarg de la passada legislatura quan l’equip del senyor Forns ens va demanar ajuda en l’elaboració d’un pressupost conjunt per poder ser aprovat al Ple. Defensarem, sempre, un model de fiscalitat progressiva, més just, més solidari i més sostenible, un model que tracti als ciutadans com es mereixien. Fins que no veiem aquesta manera de fer i fins que no veiem que realment els sitgetans i les sitgetanes reben una millora en la seva qualitat de vida a canvi dels seu esforç en el pagament d’impostos que se’ls demana, votarem en contra.
I amb tot, els senyors del Govern encara ens demanen que confiem -a cegues- en ells? DES DE SITGES EN POSITIU HO TENIM CLAR: LA CONFIANÇA NO ES DEMANA, ES GUANYA. Que presentin arguments, més informació, més consens entre les parts afectades per qualsevol decisió, que ens demostrin que tenen un projecte per a Sitges, que afrontin els contratemps amb coherència i responsabilitat, que posin a la ciutadania per davant dels seus personalismes, que sigui un Govern fort i valent per lluitar pels interessos comuns de la vila. Llavors, confiarem en ells.

 

Membres del Govern, estarem al seu costat quan responguin als interessos de tots i totes i no d’uns quants. Volen confiança? doncs treballin per guanyar-se-la; i això no depèn de nosaltres sinó de vostès.

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat