Ricard Vicente: El carrer serà el meu despatx. L’Ajuntament, casa teva

El concepte de bon govern ja no és una opció. És una necessitat. I personalment per a mi, a més a més, és l’única manera que tinc d’entendre la política. Un bon govern és un govern valent. Un bon govern és un govern proper. Un bon govern és un govern que escolta abans de parlar, però que quan ho fa, ho fa de manera clara i amb la veu ben alta, perquè tothom ho pugui escoltar.

El meu projecte de Sitges en Positiu és un projecte de bon govern i transparència. Ho és per diversos motius. Primer de tot, perquè accepto i persegueixo la responsabilitat que implica ser alcalde. No busco estar per estar, sinó que vull treballar per millorar la nostra Vila. Aquest és el meu objectiu. Però ho vull fer amb molta més gent. Amb quanta més gent, millor. Sempre he dit i ho reitero, que el meu és un projecte col·lectiu, de suma. I considero que un bon govern és aquell que representa la pluralitat de la societat sitgetana.

El meu és també un projecte transparent i proper. Des d’un inici he liderat el debat a peu de carrer, i continuo exercint-lo i exigint-lo sense cap oposició. Estar en contacte amb els ciutadans és el que dóna sentit a la política. Almenys per a mi. No entenc ni entendré mai els representats polítics que passen més temps tancats a un despatx que trepitjant el carrer. Els que gaudeixen en actes institucionals on només es relacionen amb altres representants, i després s’amaguen per no donar la cara davant els problemes de la gent. I com vull ser coherent amb allò que penso, si sóc el proper alcalde de Sitges, em marcaré a la meva agenda un seguit d’hores per trepitjar la nostra Vila. Vull mantenir en tot moment el contacte amb la realitat.

El carrer serà el meu despatx. L'ajuntament, casa teva

 

Em proposo també fer del nostre Ajuntament la millor eina al servei de tots els sitgetans i sitgetanes. Garantiré la interlocució directa entre tots els membres del consistori i la ciutadania. Els despatxos no seran mai un espai estanc, sinó de portes obertes, garantint reunions periòdiques amb els diversos sectors i col·lectius de la Vila. D’altra banda, crec que la comunicació és una actitud i faré tot el possible perquè des de l’Administració i per part dels membres del govern s’utilitzi un llenguatge clar i proper, que sigui concís i correcte; que tothom pugui entendre.

La transparència és un altre valor fonamental. Hem de millorar la informació que es posa a disposició de la ciutadania, i fer-ho de manera clara i accessible. Els pressupostos municipals, per exemple, han d’estar a l’abast de qualsevol sitgetà o sitgetana que vulgui consultar-los.

Finalment, no vull deixar de banda un aspecte que considero fonamental. Un Ajuntament no seria res sense les persones que li donen vida cada dia: els treballadors municipals. Vull que l’Ajuntament sigui una institució més humana i eficient, tenint cura del seu principal motor. Per això contemplo plans de formació i motivació dels treballadors municipals. Vull potenciar el seu talent i fer-los conscients de la important tasca que realitzen pel dia a dia de la nostra Vila.

Un dels motius pels que més m’estimo Sitges és pel seu capital social, per la manera que tenim de viure les nostres festes i les nostres tradicions: tots a una, junts, colze a colze. Participo de tot allò que representa la nostra Vila perquè m’agrada compartir-ho amb altres persones. M’agrada aquest vincle. I això mateix vull per a la política. Vull que tots hi siguem partícips, que generi un vincle entre la ciutadania, que sigui propera i que tingui empenta per dinamitzar tot allò que som i podem arribar a ser. Per això tinc tan clar que el carrer serà el meu despatx. I vull que l’Ajuntament sigui casa teva.

Ricard

 

 

 

Ricard Vicente i Arnau

Candidat socialista a l’alcaldia

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat