Senyor Forns, vivim al mateix poble?

Una persona que llegeixi el document dels 100 primers dies de govern, es plantejarà algunes preguntes: El Sr. Miquel Forns, viu al mateix poble que jo? Observa i detecta el mateix que els sitgetans i sitgetanes veiem? La resposta hauria de ser que sí. I aleshores és quan nosaltres ens plantegem: si el senyor alcalde veu el mateix que la resta, si us plau que deixi d’enganyar-nos i comenci a agafar les regnes de la Vila i deixi de ser tant poc competent.

El que ens transmeten aquests 100 primers dies de govern és poca transparència, mala gestió i inoperància. Si ho analitzéssim punt a punt, no acabaríem mai aquest article, fet que indica que les coses a la Vila no s’estan fent com cal.

El primer que ens sorprèn és que el Govern destaqui com a èxits de gestió accions que són d’obligat compliment per llei i que, per tant, no poden deixar de fer. Ens referim a aspectes com la gestió de les platges, el socorrisme, la neteja i el manteniment de la Vila, l’atenció ciutadana, la seguretat… i un llarg etcètera. Accions que, a més a més, realitzen d’una manera més que qüestionable.

Tenim una pregunta per al senyor Forns i el seu equip de Govern: què entenen vostès per polítiques de prevenció? En parlen al seu document, però sembla que no saben distingir la teoria de la pràctica. No es preocupin, nosaltres els hi fem cinc cèntims. La teoria és tot allò del que vostès presumeixen amb paraules. La pràctica és tot allò que els sitgetans i sitgetanes patim cada dia a la vida real. Però posarem exemples concrets perquè quedi més clar encara.

L’àrea de serveis socials de la nostra Vila continua patint una manca de personal. Vostès no estan complint amb el número mínim de treballadors necessaris que la llei exigeix. No volen fer cap esforç per tornar a obrir el Rusc i l’escola Agnès de Sitges continua en barracons. Els hi recordem que la nostra canalla és el nostre futur. També els nostres joves, per qui vostès no fan cap tipus de polítiques mínimament ambicioses, ni activitats atractives per al seu temps d’oci i lleure. A Sitges no es fan polítiques d’habitatge realment socials. No tenim farmàcies de guàrdia ni servei d’urgències al CAP. On és la prevenció? On és la voluntat política per trobar solucions i elaborar plantejaments efectius? Vostès només ens ofereixen 100 dies de desgovern, d’autèntica inoperància.

Senyor Forns, li recordem que a la seva campanya parlava del #SitgesdelesPersones. I com és que les ha oblidades tan aviat? Neteja deficient; manca de manteniment de la via pública; deixadesa de l’Hort de Can Falç o Can Robert; descontrol de l’oci nocturn i les terrasses; una oferta cultural inexistent; un pas sota les vies del tren inaccessible, brut i que genera inseguretat… Això és el Sitges de les persones i el seu dia a dia. Quan pensa posar-s’hi per complir amb la seva paraula?

Un altre aspecte del que vostè, senyor Forns, presumia en campanya era de la identitat pròpia. Diu que la seva implicació en la Diputació Provincial respon a una voluntat de donar suport al turisme de Sitges. Si així és, com és que han decidit tancar la nostra agència de turisme? Quan presentaran un pla de promoció turística ambiciós i amb contingut real? O volen reduir els nostre atractiu turístic a una oferta de sol i platges –aquestes també en mal estat-? No ens conformem amb els que ens dóna la natura (un poble bonic i amb bon clima). Volem un Govern que tregui a relluir la nostra millor versió.

Aquest document dels 100 primers dies de mandat és qualsevol cosa menys un full de ruta del Govern per encarar les prioritats de Sitges i les dels seus ciutadans i ciutadanes. No hi ha propostes innovadores ni rastre de projecte de futur. És un document de mínims, un recull de tasques de manteniment, d’accions administratives rutinàries i gestions del dia dia.

El seu, senyor Forns, és un Govern sense rumb ni fites. Volem saber quin és el seu pla de mandat per poder avaluar-lo i per saber cap a on anem, més enllà dels discursos grandiloqüents, però sense contingut als que ens tenen acostumats. Molta paraula però poca acció. Sitges necessita un Govern que tingui la capacitat d’estar a l’alçada.

Podríem parlar de mal govern, però Sitges el que pateix és un autèntic desgovern. El nostre alcalde, aquell qui prometia treballar pel Sitges de les persones, no ens vol dedicar ni el 25% del seu temps. Però nosaltres no ens cansarem mai de reclamar-li el Pla de Mandat que, 100 dies després, no ha estat capaç de presentar. No ens cansarem mai d’exigir seriositat, rigor i respecte per al nostre poble. Avui el que tenim és un Govern inoperant i sobrepassat per les circumstàncies. Menys cosmètica política i més solucions, senyor Forns. Sitges i totes les persones que hi vivim ho mereixem i, a més a més, ens ho va prometre.

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat