Sitges en Positiu defensarà els valors de l’esquerra des de l’oposició, treballant de manera valenta i coherent

Ja han passat 18 dies des de les darreres eleccions municipals. Unes eleccions on, malgrat treballar de valent i fer-ho amb tota l’energia i il·lusió del món, no vam obtenir els resultats que desitjàvem. Durant aquests dies hem estat dialogant i escoltant algunes de les forces polítiques que tindran representació al consistori.

Un dels nostres objectius era aconseguir un pacte d’esquerres, no amb l’objectiu de canviar els equilibris de Govern –respectem la decisió dels votants-, sinó amb la voluntat de donar més força als valors de l’esquerra, unint a quatre forces polítiques: PSC, ICV-EUiA, ERC i la CUP, en la defensa d’uns valors que considerem fonamentals i que no poden quedar oblidats als respectius programes electorals, sense més. Aquest pacte, però, malgrat la nostra voluntat, no serà possible a dia d’avui.

D’altra banda hem escoltat i dialogat també amb CiU. Són molts els rumors que han circulat durant aquests dies per la xarxa i pels carrers de la nostra Vila. I per això avui volem deixar constància per escrit de la nostra decisió i dels motius de la mateixa. No entrarem a un equip de Govern amb CiU. Sitges en Positiu continuarà fent política d’esquerres des de l’oposició, de manera valenta i coherent.

Amb tot, tant l’assemblea del PSC com la de ICV-EUiA han acordat per unanimitat dir no a aquest Govern per coherència. Per coherència amb els nostres valors, els de l’esquerra que tot l’equip de Sitges en Positiu defensa. No volem ser part d’un Govern que no prioritzi les polítiques socials i CiU ha demostrat que les persones no són la seva prioritat. Als darrers dos anys, malgrat el superàvit econòmic, no han fet cap gest en aquest sentit. Diem no per coherència amb el nostre tarannà i amb la nostra forma de fer política. No volem formar part d’un Govern que no escolta les persones i que ha demostrat que només sap governar des del despatx, oblidant completament el carrer. Creiem que la política es fa des del carrer i des del diàleg. Diem no per coherència amb la nostra visió del municipalisme. Vivim en un context de política nacional molt determinat, però tenim molt clar que estem aquí per fer política per a Sitges i que els problemes dels sitgetans i les sitgetanes seran la nostra prioritat. No volem ser part d’un Govern que ho supediti tot al 27-S o a l’eix nacional. Per a nosaltres, Sitges està per davant de tot això, i sabem que aquesta és una realitat molt més complexa del que alguns ens volen fer creure. I, finalment, diem no per coherència amb la nostra paraula. Fa molt que fem política i que defensem un projecte determinat. Hem sigut l’única força política que ha exercit i exigit el debat municipal i, sense anar més lluny, a la nostra web podreu trobar un munt d’articles i informacions amb propostes i idees concretes. La gran majoria d’elles són propostes alternatives a les que Miquel Forns i el seu equip de Govern defensaven. No podem ara –ni volem- oblidar tot allò dit o canviar la nostra paraula. La coherència en política és una gran mostra de valentia. I nosaltres en som i molt, de valents.

Fer política no és governar a qualsevol preu, és treballar per allò que creiem just. Nosaltres ho farem des de l’oposició, que és el lloc des d’on els sitgetans i sitgetanes ens van demanar que treballéssim. No necessitem cap cadira per fer-ho. Ja ho hem dit en moltes ocasions i ho demostrarem: el carrer és el nostre terreny de joc. Com a persones d’esquerra que som ens neguem a oblidar els nostres ideals i el motiu pel qual creiem en ells. Les ideologies no només existeixen, sinó que són més necessàries que mai. La nostra veu sempre parlarà al Ple i al carrer per defensar les polítiques socials que considerem imprescindibles.

Al llarg dels propers quatre anys continuarem estant al costat de la nostra Vila. Volem aprofitar aquest temps per fer una oposició valenta i responsable i per explicar tot allò que no vam ser capaços de donar a conèixer abans del 24M. Continuarem lluitant per un projecte que vam crear amb molt d’esforç. Per això encara hi creiem amb tot el nostre cap i el nostre cor. I no estem disposats a deixar-lo perdre de qualsevol manera.

Seguim endavant per aconseguir el Sitges en Positiu amb el què somniem!

Sin título-1

 

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat