VALORACIÓ DEL PLE DE 21 DE MARÇ

El passat dilluns dia 21 de març, vam tornar a tenir una jornada de Ple Municipal a Sitges. Com ja havíem augurat, l’equip de Govern del Sr Forns va mostrar la seva cara menys dialogant i va fer ús de la seva prepotència per tirar pel dret i oblidar, un cop més, que en el seu programa electoral prioritzava les persones.

A continuació presentem la nostra valoració:

TEATRO, LA VIDA ES PURO TEATRO:

Abans d’analitzar la sessió en sí, considerem important que toca començar a dir les coses tal com són: La Vila de Sitges ha de saber que l’actual Govern no està format solament pels grups de  CiU i ERC sinó que compta amb el suport incondicional del PP i de NH. Prou d’enganys encoberts, prou de riure’s de la gent. En els moments importants, els grups de PP i NH es posicionen sempre al costat del Sr Forns.  És cert que teatrelitzen discrepàncies sobre aspectes secundaris (entenent com a secundaris aquells temes que no són cabdals pel desenvolupament de Sitges): que si les marquesines, que si la rajola trencada de no sé quin carrer, que si s’han d’eliminar o no les Diputacions… A l’hora de  la veritat, en els moments on s’ha de definir el caràcter propi de Sitges, la seva idiosincràsia, aquelles vegades on es posa en joc el futur de la nostra Vila… el Govern compta amb els vots favorables de Nou Horitzó i amb els vots favorables del Partit Popular. I per què? Doncs perquè les polítiques que està aplicant el Govern del Sr Forns són polítiques afins a la dreta conservadora. I que ningú s’enfadi per dir les coses pel seu nom. El PP i NH són partits de dretes, els hi agradi o no que se’ls hi digui. Els companys de la CUP feien córrer per les xarxes una fotografia inquietant: El ressorgir de la Nova Majoria. No van errats. El que més ens sorprèn però, és l’actitud condescendent d’Esquerra Republicana de Catalunya. Com s’han  de veure aprovant pressupostos o aprovant Plans Urbanístics conjuntament amb el PP i NH? L’ urticària deu anar per dins.

PRESSUPOSTOS 2016, SILENCI I MENYSPREU:

Un dels punts més importants tractats en el passat Ple, va ser l’aprovació definitiva dels pressupostos per a l’exercici del 2016. A data de 22 de desembre el Govern va pretendre que s’aprovessin de manera inicial, uns pressupostos fets a corre-cuita. Pretenien que aprovéssim uns pressupostos que ens havien fet arribar menys de quaranta-vuit hores abans. Sitges en Positiu va ser l’única formació que va votar-hi en contra. Els pressupostos inicials van quedar aprovats gràcies als vots favorables de NH i de SGI i l’abstenció de C’s, la CUP i el PP. Es va obrir llavors un període d’al·legacions on els grups podien sol·licitar modificacions. L’únic grup polític que va presentar propostes de modificació vam ser nosaltres. Sitges en Positiu va realitzar i registrar al·legacions per tal que es destinés una part del romanent d’exercicis anteriors a assegurar i potenciar despeses socials en benefici dels més desfavorits. Estàvem segurs de que la nostra proposta podria ser acceptada per la totalitat dels grups del consistori. Però quina va ser la resposta del Govern? Silenci i menyspreu. Ni una trucada per provar d’assumir quelcom, ni un acostament, ni una petició de trobada. Una comèdia, en definitiva.

Això sí, el dia del Ple van voler mostrar un to d’agraïment cap a nosaltres, una simple escenificació que denotava un cinisme absolut. No podien acceptar les nostres al·legacions perquè es contradeien  amb els acords que havien signat amb NH. No fa falta dir res més.

EL PROJECTE DE LA BÒVILA:

L’altre punt cabdal de discussió en el ple va ser el projecte d’urbanització de la zona de la Bòvila. I va ser cabdal tant per la seva importància, com perquè va treure el costat més obscur d’alguns membres del Govern.

El punt va ser obert de manera soporífera pel regidor d’urbanisme sr Mas. Més 20 minuts d’intervenció lenta, feixuga i poc àgil. Si algú té problemes d’insomni, recomanem que escolti l’àmplia exposició d’obertura del sr Mas sobre aquest punt. Fins i tot l’Alcalde va haver de cridar-li l’atenció. Un discurs que, a part de lent, va ser fet a la defensiva i carregat d’excuses constants. Des de Sitges en Positiu (que de resumir sí que en sabem) explicarem amb quatre línies quina és la situació que tenim actualment.

En el passat Ple de març, es va aprovar el Projecte d’edificació de la zona de la Bòvila. D’aquesta manera s’aprovava el darrer tràmit per urbanitzar aquesta zona malgrat els informes desfavorables per part de la comissió d’urbanisme. Això representa aprovar un projecte històricament polèmic, d’esquena al poble, sense la participació i el consens ciutadà, perquè -tal i com va dir el regidor d’urbanisme- el govern de l’Ajuntament de Sitges no vol posar traves a una iniciativa privada que consisteix en posar a l’entrada principal de Sitges una benzinera, un centre comercial, un restaurant i uns aparcaments… malgrat no tenir el recolzament dels veïns ni dels comerciants.

Qualsevol projecte urbanístic parcial ha de ser aprovat per l’Ajuntament el qual és qui té la facultat legal fins i tot per a guardar-lo dins un calaix si no s’adapta al seu model de poble o simplement va en contra del que volen els vilatans. Un model de poble que, o l’actual Govern no té, o que respon a uns interessos molt concrets i particulars que no són els de la majoria d’habitants de Sitges.

Des de Sitges en Positiu discutim tant el projecte (ple d’aspectes poc adequats com ara la ubicació de la benzinera o la inutilitat de la zona verda) com la manca de consens i informació ciutadana. Ens cal un projecte així?

Finalment, la gran pregunta. Com és que ERC es va manifestar públicament al 2011, junt amb la CUP, PSC i ICV, contra el nou Pla d’usos modificat pel govern del senyor Miquel Forns i ara li dóna la seva benedicció? Quo Vadis, ERC?

Volem remarcar que no estem d’acord amb la proposta que se’ns presenta però sobretot, no estem d’acord amb el procediment empleat per a presentar-la davant del Ple, amb presses, amb advertències (per no dir amenaces) perquè s’havia d’aprovar tant sí com no. Per a què serveix llavors la votació en un Ple? Més comèdia.

Volem emfatitzar també, que no tolerem l’actitud del sr Mas, que va respondre de manera amenaçadora a les nostres intervencions i, altra vegada, va voler engegar el ventilador.

HASTA LOS CABILDOS Y MÁS ALLÀ:

Volem acabar el nostre resum amb un toc d’humor. El grup municipal del PP va presentar al Ple una moció hilarant. Era una moció en defensa de les Diputacions, els Consells Insulars i els Cabildos.  Riem per no plorar. Sr Llombart, de debò cal que després de més de tres hores de Ple tens, vostè es passi 10 minuts explicant-nos el per què de la seva moció? Una moció amb olor antic que va aconseguir desesperar a tota l’audiència que ja no sabia com posicionar el seu cul a la cadira. Això sí, molta gent va aprendre què eren els Cabildos. Gràcies mestre.

 

Aquí hi podeu trobar una infografía amb 10 raons per dir no al projecte de la Bòvila.

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat