VALORACIÓ DEL PLE DEL 29 DE FEBRER DE 2016

 

Ha fet falta que arribés el ple de febrer per què l’Equip de Govern es tragués la son de les orelles. Sembla que van al ralentí. I no és estrany, venint d’un equip que majoritàriament té una dedicació tan baixa dins el consistori. En el passat ple, es va notar que, aquesta vegada, una mica sí que van treballar (tot i que tampoc massa ni, des de el nostre punt de vista, massa bé).

Ara, a les portes d’un nou ple, volem aprofitar per fer una valoració de l’anterior, el que es va celebrar el 29 de febrer de 2016.

DONDE DIJE DIGO…

En el passat ple es va donar compte de la incorporació d’una assessora de comunicació a l’Ajuntament. És un càrrec triat a dit amb intencions totalment polítiques que menysté, primerament, als treballadors i treballadores del propi Ajuntament ( els quals no han ni tingut l’oportunitat d’optar per aquest lloc) i, en segon lloc, menysté a tots els habitants de Sitges ( ja que, presumptament, el dit del senyor Alcalde no ha trobat ningú qualificat dins la nostra Vila. Tenim clar que és una oportunitat perduda per part de l’Equip del Sr Forns i els seus socis de Govern. Un equip que s’ha omplert la boca parlant de nova política i de transparència i que, a l’hora de la veritat, actua amb procediments que fan olor de ranci, olor d’antic.

Amb el respecte que ens mereix a priori aquesta persona que ocuparà el càrrec i contra la qual no tenim res  a dir, manifestem amb molta contundència el nostre total desacord (tant en el què, com en el qui, però sobretot en el com). Pensem que una plaça laboral d’aquestes característiques hauria d’estar coberta mitjançant un procediment de concurs de lliure concurrència. De fet, creiem que el personal actual de l’ajuntament hauria d’haver pogut optar a aquest càrrec. Quina sensació deuen tenir les persones que treballen en aquest àmbit dins la casa? Quin estímul professional i personal poden tenir si ni tan sols han pogut optar a la plaça? Es tornen a fer servir les eines del passat amb un objectiu clar: Controlar totes les vies de comunicació de manera monopolitzada.

Ens sorprèn sobretot la posició d’Esquerra Republicana. En el seu programa electoral proclamava que no volien càrrecs de confiança. Doncs, en menys d’un any (donde dije digo, digo Diego…) han hagut d’agafar les seves paraules i, com si degustessin un bon àpat, menjar-se-les ben menjades.

I mentre exposàvem la nostra opinió en el passat ple, el senyor Moliné ens titllava (soto vocce) de demagogs. Sí, ja ho sabem que en passats governs del PSC i ICV hi havia càrrecs de confiança. Però n’estem una mica tips que sempre es recorri a la mateixa cantarella. Aquest govern viu del “i tu més”, i així, és impossible avançar.

Si us plau, senyors del Govern, tinguin dignitat i deixin d’utilitzar el terme nova política. Que ja no en els creiem.

PARLEM DE CARNAVAL?

En el ple de febrer vam mostrar el nostre agraïment a les entitats, institucions i associacions que van fer possible tirar endavant el Carnaval així com a tots els membres de la comissió (els entrants i els sortints)

La gran festa de la gresca però, enguany es va veure deslluïda a causa d’una gestió deficient. Fa anys que es van incorporant canvis que, des del nostre punt de vista, són erronis. Alguna cosa no s’està fent bé quan la sensació general és que any rere any, la festa perd força. I és evident, que el que va passar el diumenge de Carnaval va ser un desgavell i que algú n’hauria d’assumir les conseqüències.

Però el més preocupant no són els fets puntuals. El que ens ha de fer pensar que, un cop més, des de l’Ajuntament no hi ha autocrítica. Altra vegada, el sr Forns llença pilotes fora. Sempre els culpables són els altres. Assumir responsabilitats no, ara, a cada intervenció del nostre grup, no els costa parlar de demagògia.

LA NOSTRA POSICIÓ SOBRE EL FUTUR DEL MERCAT VELL

En aquest Ple, la CUP va presentar una moció que va generar un debat força interessant al voltant de l’ús que Bacardí està fent de de l’edifici del Mercat Vell. En aquest sentit, Sitges en Positiu va donar suport a obrir, a la participació ciutadana, la decissió dels futurs usos que aquest espai hauria de tenir, així com la revisió a l’alta del lloguer que actualment l’empresa està abonant. Però tenint en compte els beneficis que Casa Bacardi representa per al desenvolupament econòmic de la vila, així com les 6 persones que hi treballen, per tal de donar ple suport a la moció, Sitges en Positiu va demanar afegir al document que  aquesta instal·lació fos considerada una de les possibles opcions d’ús en el moment que s’endegui el procés participatiu. D’aquesta manera, la nostra postura va aconseguir consensuar el fet que Bacardí, si així ho creuen convenient els seus gestors, pugui defensar la idoneïtat de la seva instal·lació davant la ciutadania.

I LA QUE ENS VE A SOBRE…

Dilluns que ve tornem a tenir Ple. Un ple on, un cop més es farà palesa la incapacitat del Govern de dialogar. No ha acceptat ni una de les esmenes que el nostre grup a proposat en quant al pressupost per a l’any 2016. Per tant, el nostre vot, novament, no podrà ser positiu.

Com tampoc votarem a favor del despropòsit de projecte del pla urbanístic de la Bòvila. Un projecte que, a part d’estar dissenyat sense sentit, hipoteca l’entrada de Sitges per als propers anys, un projecte que només beneficia a un grup molt reduït de propietaris, un projecte que menysprea les zones verdes i que prioritza que, possiblement, la gran M (la d’una cadena famosa de restaurants) tingui les millors vistes de la nostra vila. Però sobretot, no votarem a favor d’un projecte que no ha tingut en compte en cap moment, l’opinió de la ciutadania.

I com que el que volem per un tema tant important és obrir un procés participatiu on l’opinió dels veïns hi tingui especial importància, demanem a la resta de grups de la oposició, com també a tota la ciutadania, que ens faci costat. Sabem que serà difícil, però res és impossible… i dilluns, tant de bo tinguem una sorpresa.

 

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat