VALORACIÓ DEL PLE EXTRAORDINARI DEL PASSAT 14 DE DESEMBRE

El passat 14 de desembre, es va celebrar a l’Ajuntament un ple extraordinari. I amb aquest ja en van 4 des de que hem iniciat el curs 2015-16 ( tants com ordinaris). Un altre ple extraordinari que, igual que els anteriors, era totalment innecessari. Potser hauríem de començar a posar sobre la taula l’opció que els grups convocants d’un ple extraordinari quedessin exempts de cobrar les dietes establertes. Qui sap? Potser tothom s’ho pensaria dues vegades abans de convocar-lo.

Però, extraordinari o no, Sitges en Positiu hi va assistir i a continuació presentem la nostra valoració:

 

APROVACIÓ DE LA SUBROGACIÓ CONTRACTUAL DELS EMPLEATS/DES DE L’AGÈNCIA DE TURISME DE SITGES.

Com ja vam fer saber en el Ple ordinari del mes d’octubre, Sitges en Positiu es mostra completament disconforme amb la decisió que ha portat a la dissolució de l’Agència de Turisme de Sitges. Reiterem que creiem un error retornar a models de gestió propis dels anys 80.

Tot i així, valorem positivament que es tingui en compte, amb aquest dictamen de subrogació contractual, a aquelles persones que són l’ànima de l’agència: els seus treballadors (la Sira, en Xavi, la Gemma, la Mireia, la Sophie… també la Maria, la Carmen i la Laura). Aprofitem l’avinentesa, per fer un agraïment, també, a tots els altres professionals que han passat per Turisme de Sitges en diferents moments per a dedicar els seus esforços en la promoció de la vila, més enllà (i sabem del què parlem) d’allò que estipulava en el seu contracte. Especialment, volem recordar a la desena de persones que van ser acomiadades amb males formes, la nit de Nadal de fa 4 anys, per l’aleshores regidor, el Sr. Carretero, amb la complicitat de l’alcalde d’aquell moment: el senyor Miquel Forns.

 

APROVACIÓ DEL PLA DE VIABILITAT DE LA PISCINA MUNICIPAL

Com molta gent sabrà, la situació de la piscina municipal es troba en un moment molt delicat. Cal fer un replantejament.

L’actual govern, seguint amb el tarannà que el caracteritza, continua culpabilitzant el Govern de fa vuit anys; totes les desgràcies de la nostra vila sempre són conseqüència d’allò que es va decidir en altres mandats.  No hi ha mai autocrítica i sempre és responsabilitat de tercers ( els hem sentit criticar treballadors, antics alcaldes, altres administracions…). Ells, no hi tenen mai res a veure. I en el cas de la piscina no ha estat diferent. Dilluns passat vam haver d’escoltar les habituals referències i justificacions de sempre. El dia menys pensat, fins i tot diran que el Sr. Baijet és el responsable del canvi climàtic mundial. Ja s’ha acabat aquesta excusa després de quatre anys de govern del senyor Forns.

Bé, el cert és que en els gairebé cinc anys de govern ( o desgovern)  del Sr. Forns (alcalde de Sitges, amb sou de diputat), la situació de la piscina municipal s’ha anat agreujant fins arribar a un punt totalment insostenible. I ara, a corre-cuita, toca trobar una solució. Fins i tot els darrers dictàmens es lliuraren minuts abans de començar el Ple del dilluns. Un despropòsit més en la manera de fer… o de desfer.

És un pla realitzat per l’empresa RUMBS que  es basa en un diagnòstic de les mancances i els desequilibris de la gestió de la piscina i proposa una sèrie d’intervencions en l’àmbit econòmic, de serveis i de millora d’instal·lacions. També fa èmfasi en la modificació de quotes i d’ofertes a diferents col·lectius. Algunes de les propostes les trobem del tot adequades però altres, ens sorprenen ja que penalitzen els col·lectius més desafavorits (infants, persones amb discapacitat o majors de 65 anys). L’esport és una eina educativa i de salut fonamental i creiem que des de l’Ajuntament hem de promocionar-lo i potenciar-lo per als col·lectius més dèbils. Per contra, i amb tots els respectes, no acabem d’entendre la creació d’una quota rebaixada per a comerciants i empresaris (pel simple fet de ser-ho no entenem que hagin de gaudir d’una bonificació). I per què fer un altra quota als col·lectius de funcionaris… o dels farmacèutics? En aquest sentit, creiem que la millor opció passa per aplicar un sistema de tarifació social. Qui més té, més paga. Tampoc acabem de veure segura la decisió de construir unes pistes de Padle. L’impacte urbanístic que això crearà (eliminant una zona de lleure d’infants molt utilitzada) creiem que serà perjudicial per la nostra vila.

Però la raó per a la qual, Sitges en positiu es va abstenir en la votació, rau principalment en el fet que aquest és l’únic pla presentat. No s’han tingut en compte més opcions, més opinions. La despesa que haurà de fer l’Ajuntament per “salvar” la Piscina Municipal és enorme (estem parlant de milions d’euros) i tenir només un pla sobre la taula que, a més, continua permetent que la gestió de les instal·lacions sigui a càrrec de la mateixa empresa que no ha sabut tirar-la endavant fins ara, ens fa pensar que quelcom no està del tot ben madurat. Així doncs, vam fer saber a l’equip de Govern que ens hi abstenim. No tenim eines suficients per posicionar-nos. Tornem a tenir la sensació que les urgències del present poden hipotecar el futur. Els demanem més previsió i més capacitat estratègica. En tot cas, la piscina municipal s’ha de salvar.

 

Sitges en Positiu

Deixa un comentari

El teu email no serà publicat